diumenge, 17 de juliol del 2011

Comunicat de l´Assemblea Bolivariana de Catalunya sobre la salut del president Hugo Chávez

El sobtat canvi en la salut del president de la República *Bolivariana de Veneçuela, Hugo Chávez, ha sacsejat a propis i estranys. Commociona als revolucionaris que encara no volem prescindir d' ell. Desperta els dimonis d'els qui esperen que “Caront o La Pelona” els faci el treball brut. Posa en evidència aquesta cosa indigna que, des d' endins i des de fora, s'ha donat a cridar el chavisme sense Chávez. Els mitjans de comunicació, desconcertats la majoria per aquest món capitalista que s'enfonsa a ulls vista, no han pogut evitar sucumbir a la morbositat d'exigir detalls urgents sobre la malaltia que pateix el pacient; aquesta morbositat que nega revolucions i sospira per la tornada del vell i confortable ordre de les coses; aquesta morbositat que irresponsablement inflama les especulacions sobre el futur polític de la República Bolivariana:sense Chávez i sense revolució que qüestioni l'actual ordre mundial.

El president Chávez ha sabut portar bé els seus temps. El temps d'aquest ésser humà al que ho sorprèn una sobtada malaltia, i el d'un president d'un país i capdavanter d'una revolució que encara esperen molt del seu gran lliurament.

Però això ens torna a col•locar enfront d'un repte; un repte que teníem davant els ulls en forma de cop d'Estat, de magnicidi. En la nostra èpica de la Revolució, immortalitzem al president Chávez; i el president Chávez no és invulnerable, ni a les conspiracions ni a les malalties. Tenim el repte de cuidar al President; també la seva salut.

El president Chávez és insubstituïble, i això ho sabem nosaltres i ho saben els nostres enemics. El seu carisma i el seu talent polític són irrepetibles. Hem de substituir al president Chávez aquí on és substituïble, en el dia a dia de la Revolució; hem de fer-la més conseqüent, més eficient, més i més justa i solidària. Hem de fer la Revolució, perquè es consolidi.

Senyor President, ho necessitem políticament, però a més, per l'afecte que vostè ha sabut guanyar-se, cuidi's!, segueixi amb nosaltres molt més temps!, continuï conreant el seu saber polític i transmetent-lo amb la generositat que ho ha caracteritzat. Cuidi's, senyor President, que seguirem el seu exemple de fermesa, de flexibilitat, de creativitat, de sentit de la justícia i la igualtat. Cuidi's, senyor president Chávez, que farem la Revolució amb vostè.



Assemblea Bolivariana de Catalunya